Quinoa sushi

IngrediëntenQuinoa sushi

  • Nori vellen
  • Quinoa
  • Avocado
  • Komkommer
  • Banaan
  • Wortel
  • Cayenne poeder
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Rijstazijn
  • Wasabi
  • Soja saus

Voor 1 velletje nori heb je ongeveer 3 eetlepels quinoa nodig. Afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt gaan maken, kun je de quinoa in ruim water koken.

Terwijl de quinoa kookt, snij je de avocado, komkommer, wortel en banaan in reepjes. Verwijder bij de komkommer de binnenkant, anders wordt de sushi te vochtig.

Als de quinoa gaar is laat je deze uitlekken in een zeef.

Doe de quinoa terug in de pan en roer er een goede scheut rijstazijn doorheen en laat het even staan.

Het verschil met rollen met quinoa ten opzichte van rijst is, dat je de rijst helemaal koud moet laten worden. Quinoa plakt het beste als het lauw is, maar niet te warm, want dan krimpt de nori.

Leg het vel nori op het sushimatje en doe drie eetlepels quinoa op het noriblad. Smeer het met de bolle kant van de lepel helemaal uit. Besprenkel met sesamzaadjes en/of cayenne poeder, net wat je lekker vindt.

Leg de vulling (komkommer, avocado, wortel of banaan) in een horizontale lijn op de nori met quinoa en rol deze op. Zorg wel dat je de rol stevig aandrukt, zodat het geheel later niet uit elkaar valt.

Snijd de rol in ongeveer 5 gelijke stukken.

Dip met soja saus en wasabi.

Eet smakelijk!

TIPS:

  • Expirimenteer ook eens met ander groenten
  • Gebruik ter opluistering van de sushi Japanse ” Seven Spice Powder” (Shichimi Togarashi), verkrijgbaar bij de betere toko.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.