Oosterse broccoli salade met champignons

Ingrediënten:Oosterse broccoli salade

  • 1/2 broccoli
  • 2 handjes gemengde sla
  • 6 champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 1 cm geraspte verse gember
  • 1/2 theelepel kerrie poeder
  • peper en zout

Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster de sesamzaadjes tot ze licht gekleurd zijn en zet ze apart in een schaaltje.

Zet een hoge pan op het vuur en vul deze met een laag kokend water.

Snijd de roosjes van de halve broccoli en was ze. Snijd de grote stukken iets kleiner zodat het hapklaar is en sneller gaar.

Doe wat zout in de pan met water en voeg de broccoli roosjes toe. Kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet.

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Verwarm in een koekenpan of wok 2 eetlepels olijfolie op hoog vuur en voeg de champignons toe met gember en kerrie. Bak deze mooi bruin.

Knijp vervolgens het knoflookteentje erboven uit, voeg de broccoli toe en roer het geheel steeds om. Breng op smaak met peper en zet het vuur uit.

Laat het broccoli-champignon mengsel vervolgens iets afkoelen op een bord.

Verdeel de sla over 2 kommen en doe daar bovenop het broccoli-champignon mengsel.

Voeg in een kommetje de rijstazijn samen met de sojasaus. Voeg wat peper toe en eventueel wat zout. Meng daarna de overgebleven eetlepel olijfolie er door.

Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.