Groene quinoa

Ingrediënten:Groene quinoa

  • 2 kopjes quinoa
  • 1 prei
  • sesamolie
  • sap van 1 citroen
  • ½ zakje waterkers
  • ½ bosje peterselie
  • 1 tl umepasta (japanse pruimen/abrikozen pasta, geeft een zoute en zure smaak)

Was de quinoa en laat uitlekken. Snij de prei in de lengte doormidden en spoel goed uit onder de kraan. Snij er dunne halve ringen van.

Verhit een kookpan en voeg de olie toe. Bak hierin de prei licht aan, voeg de citroensap toe. Voeg vervolgens de quinoa toe en bak kort mee. Voeg 2 kopjes water toe en doe de deksel op de pan.

Laat het geheel 10 minuten op een laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en schep de quinoa in een schaal. Hak de waterkers en peterselie fijn en meng met de quinoa. Breng op smaak met een theelepel umepasta.

TIP: Umepasta haal je bij de biologische supermarkt of natuurwinkel.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.