Groente-kerrie met geroosterde cashewnoten

Voor 2 portiesGroente kerrie

Ingrediënten:

  • 150 gram sperziebonen
  • 1 bloemkool
  • 50 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 250 ml kokosmelk
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • fijn zeezout of Keltisch zeezout – fleur de sel
  • 1 kleine rode uit, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 125 gram stevige tofu, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels grof gesneden platte peterselie

Snij de sperziebonen in stukjes van 3-4 cm en de bloemkool in roosjes. Rooster de cashewnoten in een koekenpan zonder olie of vet tot ze krokant en lichtbruin zijn.

Breng in een grote pan de helft van de kokosmelk net aan de kook en meng de kerriepoeder en een halve theelepel fijn zeezout of fleur de sel erdoor tot een klontvrij geheel. Voeg de ui en de knoflook toe en kook het geheel nog een minuutje door. Roer de overgebleven kokosmelk en 80 ml water erdoor, voeg de tofu toe en kook het geheel weer een paar minuutjes alvorens je de sperziebonen en bloemkoolroosjes toevoegt.

Leg de deksel op de pan en kook nog ca 5 minuten zodat de bloemkool en bonen hun rauwe, harde textuur hebben verloren. Haal de pan van het vuur en roer de geroosterde cashewnoten erdoor. Proef het gerecht, voeg zo nodig extra zeezout en/of kerriepoeder toe, bestrooi met peterselie en serveer.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.