Aubergine Lasagne

Voor 4 portiesAubergine

Ingrediënten:

  • 4 aubergines
  • zeezout
  • olijfolie
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400g gram)
  • 2 handenvol verse basilicumblaadjes
  • Vers gemalen peper
  • 2 bollen verse mozzarella
  • 50 gram geraspte jonge (geiten) kaas

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ca 1 cm. Bestrooi iedere plak met zout en stapel de plakken op een grote schaal op elkaar. Leg hier een 2e schaal of bord bovenop en leg daar vervolgens iets zwaars op zodat de plakken onder druk komen te staan. Laat de gezouten aubergineplakken 1-2 uur staan, zodat het zijn vocht onttrekt.

Verwarm een beetje olijfolie in een pan op een matig vuur en fruit de knoflook (de knoflook mag niet verbranden). Voeg de tomaten en basilicumblaadjes toe. Laat dit mengsel op een laag vuur koken totdat de saus flink is ingedikt en breng op smaak met peper en zout.

Giet het vocht van de aubergines af, was het zout eraf en dep ze droog met keukenpapier. Besprenkel de bodem van een koekenpan met olijfolie en bak de aubergineplakken op hoog vuur aan beide kanten bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de oven op 190 graden. Vul de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatensaus. Leg de plakken aubergine in de schaal en vervolgens een laagje mozzarella. Daarna begin je aan de volgende laag. Eindig met de geraspte jonge kaas. Bak de lasagne in ca 20 minuten gaar, zodat de mozzarella is gesmolten. Plaats de lasagne eventueel, om een fraaie, bruine bovenlaag te krijgen, de laatste paar minuten onder de grill.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.