Frietjes van zoete aardappelen met salsa

Voor 4 porties Frietjes van zoete aardappelen met salsa

Ingrediënten:

  • 700 gram zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel van ieder: kurkuma, paprikapoeder, komijn en zout
  • Snufje peper, of als je van pittig houdt, cayennepeper

Voor de salsa:

  • 1 rijpe tomaat, in stukken
  • 2 zongedroogde tomaten, geweld in heet water en uitgelekt
  • ½ knoflookteen
  • 1 theelepel olijfolie
  • Een snufje peper, zout en cayennepeper

Zet de grill van de oven aan. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de zoete aardappelen in dikke, lange frietjes.

Roer de olie en de specerijen door elkaar in een grote mengkom. Schep de zoete aardappelfrietjes erdoor.

Verdeel de frietjes in een enkele laag over de bakplaat en schuif die onder de grill, een of twee niveaus lager, niet direct eronder. Grill de zoete aardappelen gedurende 15 minuten, totdat ze zacht zijn en een beetje bruin beginnen te kleuren (dit kan langer duren, afhankelijk van je grill, dus controleer regelmatig).

Terwijl de aardappelen in de oven staan, maak je de salsa. Doe alle ingrediënten in een kleine mengkom en pureer ze met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en doe er eventueel zout en peper naar smaak bij.

Doe de zoete aardappelfrietjes, als ze klaar zijn, op een bord of schaal en dien meteen op met de salsa erbij.

Serveer er een lekkere salade bij!

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.