Gegrilde artisjok

Ingredienten:Gegrilde artisjok

  • 1 grote artisjok
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram cherrytomaatjes
  • 1 kleine rode peper
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • olijfolie

Snij de stelen van de artisjokken af. Snij vervolgens, indien nodig, de bruine puntjes van de buitenste blaadjes af. Kook de artisjokken gaar in een pan met veel water (ze moeten zoveel mogelijk onder water staan), waaraan een snufje (zee)zout en een beetje azijn of citroensap zijn toegevoegd. Artisjokken zijn van zichzelf al een beetje zoutig, dus kijk uit met (zee)zout toevoegen. Kook de artisjokken, afhankelijk van de grootte, 40 tot 60 minuten. (Tip: als je met een vork gemakkelijk een blaadje kunt loshalen, is de artisjok gaar) Laat de artisjokken ondersteboven uitlekken. Pel vervolgens de gare artisjok blad voor blad af, het harde deel is niet eetbaar.

Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaatjes en lepel de zaadjes eruit. Halveer de cherrytomaatjes vervolgens nogmaals tot partjes. Haal de zaadlijsten en de zaadjes uit de rode peper en hak de peper in zeer kleine stukjes.  Vermeng de twee tomaatsoorten en de fijngehakte rode peper in een kom.
Snij de zachte delen van het hart van de artisjoken in dunne partjes. Schep ze om met wat olijfolie en rooster ze in een grilpan.

Beleg een zuurdesem boterham royaal met het tomatenmengsel en de artisjokpartjes en bestrooi het geheel met de geitenkaas.

TIP:

Nog lekkerder is om de boterham met tomatenmengsen, artisjokpartjes én de geitenkaas even onder de gril te leggen.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.