Warme flespompoen met jonge bladspinazie, rode ui en pijnboompitten

Ingrediënten:Flespompoen

  • 1 middelgrote flespompoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 6 handenvol (50-75 gram) blaadjes jonge bladspinazie
  • (zee)zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pompoen en verwijder de pitten en vezelige draden. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1×1 cm.

Doe de stukjes pompoen in een ovenschaal en sprenkel de olijfolie over de pompoenblokjes. Rooster de pompoen in de oven totdat de stukjes zacht zijn. Je kunt dit controleren door er met een vork of de punt van een mes in te prikken. Zorg dat ze niet bruin worden.

Terwijl de pompoen in de oven staat, rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur. Doe dit al roerend, een paar minuten, tot ze lichtbruin worden en je de typische “geroosterde” geur ruikt. Neem ze daarna direct uit de pan, zodat ze niet verbranden.

Doe de gare pompoen in een grote kom en meng de sojasaus, rode ui en (ongekookte) blaadjes spinazie erdoor. Voeg peper en zout toe naar smaak. Strooi de pijnboompitten erover en serveer het gerecht direct, terwijl de pompoen nog warm is.

Serveer bij de pompoen gierst, amaranth of quinoa.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.