Gitzwarte aardappelkroketjes

Ingrediënten:Gitzwarte aardappelkroketjes

  • 450 gram aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • ½ tl kurkuma (geelwortel)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el verse bieslook
  • 65 gram zwart sesamzaad

Kook de aardappelen 15 min in ½ liter water tot ze zacht en kruimig zijn. Giet ze af en doe ze in een mengkom. Stamp de aardappelen met een stamper tot een gladde puree. Voeg de olie, zout en peper, de specerijen en bieslook toe en meng dit goed.

Doe de zwarte sesamzaadjes in een ondiepe kom en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak balletjes van het aardappelmengsel. Rol deze door het sesamzaad en leg ze vervolgens op de bakplaat. Bak de balletjes 25 min. in de voorverwarmde oven.

Serveer met een salade.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.