Gevulde paksoibladeren

Voor 4 personenGevulde paksoibladeren

Ingrediënten:

  • 1 paksoi
  • 4 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 100 g oesterzwammen
  • mespuntje kerriepoeder
  • 4 blaadjes basilicum
  • ½ dl olijfolie
  • zout en peper

Pel de sjalotten, halveer ze en snijd in ringetjes. Hak de knoflook fijn.

Haal de groene bladeren van de paksoi eraf, laat deze in kokend water heel even blancheren en koel gelijk af in koud water. Snijd de stengels van de paksoi in kleine stukjes.

Was de paprika, halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in stukjes van 2 bij 2 cm snijden. Verwijder de stelen van de oesterzwammen en snijd ze in reepjes. Snijd de basilicumblaadjes in kleine reepjes.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de olijfolie in een wok of koekenpan. Roerbak de sjalot, knoflook en paprika 1 minuut zonder te kleuren. Voeg oesterzwammen en kerriepoeder toe en roerbak ongeveer 2 minuten.

Haal de pan van het vuur, breng op smaak met wat zout en peper en voeg de basilicum toe. Laat het roerbakmengsel op een vergiet uitlekken en verdeel over de geblancheerde paksoibladeren.

Vouw de bladeren dicht (gebruik eventueel keukentouw). Bestrooi de pakketjes met een klein beetje zout en peper en verwarm ze 5 minuten in de oven op 150 °C.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.