Gegrilde groenten met gierst

Voor 4 portiesGierst

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zout
  • Olijfolie
  • gierst voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder de steel van de aubergine en snijd in de lengte in dunne plakken. Bestrooi elke plak aan beide kanten licht met zout en leg ze om en om op keukenpapier, tot je een hele stapel krijgt. Dek de plakken af met een plank en zet daarop iets zwaars.

Snijd de paprika in brede repen en de courgette in plakken. Snijd de uien in 4-en.

Meng alle groenten in een braadslede of grote ovenschaal. Knijp de knoflook erboven uit. De koriander en Italiaanse kruiden door de groeten scheppen en besprenkel het geheel met wat olijfolie. Verwijder het keukenpapier tussen de aubergineplakken, leg de plakken in een aparte braadslede of ovenschaal naast elkaar. En besprenkel ze ruim met olijfolie. Verdeel de olie met je vingers over de aubergine.

Schuif beide ovenschalen in de voorverwarmde oven. En bak de groenten 30-35 minuten op 200 graden.

Als de schalen in de oven staan, de gierst koken.

Samen opdienen.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.