Hazelnootbrood met roggezuurdesem

Hazelnootbrood met roggezuurdesemDit recept is voor 2 broden.

Ingrediƫnten:

  • 500 ml lauw water
  • 450 gram roggezuurdesem (zie recept)
  • 450 gram tarwemeel
  • 225 gram speltbloem
  • 225 gram roggemeel
  • 25 gram zout
  • 350 gram hele hazelnoten
  • olijfolie voor het rijzen

Meng alle ingrediƫnten, behalve het zout en de noten. Kneed het deeg grondig.

Voeg vervolgens het zout en de noten toe en kneed deze door het deeg.

Leg het geheel in een met olie ingevette plastic schaal en laat het 3 uur rijzen.

Kneed het deeg en verdeel het in 2 stukken. Vorm daar broden van. Leg deze op een met boter ingevette bakplaat. Laat de broden nog ongeveer 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 270 graden Celsius. Zet de broden in de oven en laat de temperatuur dalen tot 230 graden.

Bak de broden 30 tot 40 minuten.

 

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.