Gierstburgers met rucola en zonnebloempitten

voor 8 stuksGierstburgers

Ingrediënten:

  • 100-125 gram gierst
  • 50 ml amandel (rijst) melk
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • 20 gram rucola
  • 40 gram zonnebloempitten
  • peper & zout

Kook de gierst, zorg dat al het water is opgenomen door de gierst. Laat nog 10 minuten nagaren met het deksel op de pan.

Rooster, terwijl de gierst kookt, de zonnebloempitjes in een droge koekenpan en houd ze apart. Hak de rucola grof.

Giet de melk bij de gare gierst en stamp de gierst met een stampertje fijn. Of roer flink met een pollepel. Voeg de kaas, de rucola en de zonnebloempitten toe. Breng op smaak met zout en peper en laat een beetje of helemaal afkoelen.

Vorm van het gierstmengsel 8 burgers. Verhit in een koekenpan een laagje kokosolie of olijfolie en bak de burgers een minuut of 8-9. Draai ze halverwege voorzichtig om met een vork of een spatel. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier om overtollig vet te absorberen. Opdienen en genieten!

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.