Aubergine spread

Ingrediënten:Aubergine spread

  • 1 grote aubergine
  • 2 bosuitjes
  • 1 flinke teen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • snufje paprika poeder
  • peper en (zee)zout

Snijd de aubergine in dikke plakken, leg ze op een diep bord en bestrooi met zout of Keltisch zeezout “Fleur de Sel”. Laat ze 30 minuten staan. Spoel vervolgens het zout van de aubergines en dep ze droog.

Verhit 4 eetlepels olijfolie op matig vuur in een ruime koekenpan. Voeg zodra de olie warm is de aubergines toe en bak de plakken tot ze aan beide kanten zacht en gaar zijn.

Haal de pan van het vuur en laat de aubergine in de pan afkoelen. Na een tijdje, als de aubergine genoeg is afgekoeld, zie je de olie weer uit de aubergines terug de pan in komen.

Snij ondertussen de bosui en pel en snipper de knoflook. Verhit in een andere koekenpan de overgebleven olie. Bak hierin de knoflook en de bosui tot ze zacht zijn (ongeveer 3 minuten).

Doe de bosui, knoflook (met olie) en de afgekoelde aubergine (met olie) in een keukenmachine en pureer het tot een grove pasta. Je kunt ook een staafmixer gebruiken met een hoge kom.

Breng op smaak met zout, peper en paprika poeder.

Detox Challenge

Eat Clean, Stay Fit, Be Happy :-)

Reacties zijn gesloten.